Dejan Perić pred SP za juniore u Brazilu

Ovo je sedmo takmicenje generacije rodjene 1994. godine i mladji. Veliki broj igraca je bio ukljucen u rad A selekcije u kvalifikacijama za EP u Poljskoj. Drago mi je da su igraci i strucni stab svesni da je ovo jedino veliko takmicenje u ovoj godini i da smo jedina reprezentacija iz regiona koja ucestvuje na SP u Brazilu.

Pored selektora strucni stab predvode jos i Vladimir Stanojevic, Zeljko Radojevic, Sima Spasevski i Vladica Spasojevic.

– Saznanje da je kraj juniorskog staza nije kraj reprezentativnog puta, ovim momcima ce dati poseban podstrek da se bore za najbolji plasman. Ovo je dobra prilika da se stekne iskustvo, jer je jaka konkurencija. Ekipa ima kvalitet da reprezentujemo zemlju na najvisem nivou i svaki od igraca pokazace da su ozbiljni kandidati za A selekciju. Porucio je Peric i porucio da ce ekipa sve uciniti da se domogne medalje.

– Postavili smo visok cilj, jer verujemo da cemo doci u situaciju da sami odlucujemo o sebi. Ponosni smo sto su i fudbaleri i kosarkasice osvojili medalje. U poslednje vreme takmicari koji su na raznim takmicenjima predstavljali nasu zemlju dosli su sa medaljama, kako u pojedinacnim tako i u kolektivnim sportovima. I mi idemo sa istim ciljem, da zasluzimo kroz igru i dodjemo do finala, kako bi se kuci vratili sa jednim od odlicja – zakljucio je Dejan Peric.

You might also like