Dapčević šokiran načinom na koji je smenjen sa kormila ORK Beograda!

ORK Beograd je preko noći  ostao bez prvog trenera. Iskusni stručnjak Miodrag Dapčević (67) nije ni slutio da će mu pre neki dan na treningu biti saopšteno da više nije strateg kluba sa Karaburme. A iza sebe je imao rezultate, jer je za tri godine ekipu iz najnižeg ranga doveo do Super B lige, gde trenutno sa šest pobeda i jednim porazom deli prvo mesto.

– Ja sam i član UO, kao i moj sin Marko, tehniko ekipe. Međutim, nisu nas pozvali na sednicu na kojoj se rešavala i naša sudbina. Predsednik kluba Stefan Kostić je na trening poslao sportskog direktora Dragana Starčevića, koji mi je usmeno saopštio da nisam više trener ekipe, kao i da se smenjuje ceo moj stručni štab. Nisam dobio pismeno obrazloženje odluke, što je veoma nekorektno – naglašava Dapčević.

Iskusni trener je ubeđen da su on i stručni štab smenjeni, jer su hteli da zaštite igračice:

– Želeli smo da dobiju stipendije, da im budu plaćene stanarine, da im se obezbedi fizioterapeut. Jer, imali smo kvalitet za Super A ligu. Kada je počelo prvenstvo, nismo se dogovorili oko cilja. Ali, ambicije su porasle zbog pobeda devojaka. Posle jedinog poraza usledila je pretnja kaznom ako im se to ponovo dogodi. Hteli smo da ih zaštitimo..

Dapčević je preksinoć doživeo još jedno razočaranje posle razgovora sa čelnicima kluba:

– Od svih trenera i igračica jedino ja imam overen ugovor sa klubom. Tražio sam od njih da mi isplate zaostalu jednu i po platu. Odbili su, bili su veoma neprofesionalni. To nisam zaslužio, a šokirani su i u trenerskoj organizaciji. Nikad nisam želeo da se iznosi prljav veš, ali ovo što rade je ružno, a želim i da zaštitim struku. Obratiću se i Ministarstvu omladine i sporta, gradskom sekretaru za sport Dragani Pešić, razmišljam još nekoga da informišem kako bi se stalo na put samovolji – podvlači Dapčević.

You might also like