BLIŽI SE VELIKI RUKOMETNI DERBI Selektor Hrvatske otkrio šta če presuditi na otvaranju protiv Srbije!

Hrvati vide izabranike Jovice Cvetkovića kao veliku opasnost, a selektor “vatrenih” Lino Červar istakao je za “Jutarnji list” šta bi moglo da prelomi taj meč. Motiva neće manjkati nijednoj selekciji, to je već sada jasno.

– Emocije su sjajne kad ih kontrolišete. Ne smem da dozvolim da nas emocije odnesu na pogrešan put, moram da radim na tome da igrači ne pokleknu pred tim stresom, pritiskom i odgovornošću. Vrlo dobro znam šta naši ljudi žele, ali mi pre svega moramo da razmišljamo o svojoj igri, jer ona donosi rezultat. Publika će iskazati želju i nosiće nas navijanjem, a mi moramo da uzvratimo igrajući dobar rukomet. Onda će nam ta simbioza svima doneti radost – rekao je Červar.

Otkrio je i na koji način planira da nadmudri Jovicu Cvetkovića i njegove izabranike.

– Obrana će biti ključna, ali ona ne sme da bude defanzivna i blokerska, nego proaktivna. Dakle, od svojih igrača ću tražiti da iniciraju promene, a ne da čekaju šta će protivnik da uradi, pa da onda reaguju, jer je tad obično kasno. Mi moramo da iniciramo promene u protivničkom napadu, moramo da napadnemo, budemo agresivni i udaljimo probleme od svog gola – dodao je selektor hrvatskih rukometaša.

Podsetimo, u grupi sa Srbijom i Hrvatskom nalaze se još Švedska i Island, a u drugu fazu proći će tri selekcije.

You might also like