AMBICIJE SU UVEK ISTE!

Boris Rojević započeo je novu sezonu sa Vojvodinom sa istim ambicijama, nakon nedavno završenog Svetskog šampionata za juniore održanog u Španiji.
Poceli ste pripreme sa Vojvodinom, Kakve su ambicije?
– Ambicije su iste kao i prosle sezone. Promenili smo sastav i doveli smo 4 nova igraca ali i ostali bez nekih veoma bitnih igraca. Sigurno da ce trebati neko vreme, da se uigramo i da ovaj tim pokaze koliko vredi u sta sam siguran. 
Kakav sampionat ocekujete u novoj sezoni?
– U poslednje vreme, klubovi formiraju kvalitetnije ekipe u Srbiji. Liga postaje neizvesnija do samog kraja i nadam se da ce tako biti i ove sezone jel tako cemo podici nivo kvaliteta takmičenja i srpski rukomet. 

kakvi su vam utisci nakon nedavno zavrsenog sampionata za juniore?

– Utisci su jos svezi i pomesani. Mnogi su nas u startu podcenili posle otkaza Jovanovica, Pavlovica i Slavujice,  misljenja da ce ova generacija ponoviti Gruziju i ne prolazak u top 16, ali se ekipa ujedinila, imala sjajnu atmosferu, odlicno su trenirali i ginuli za svaku loptu. Rezultat svega su odlicne utakmice na jednu loptu sa najboljim reprezentcijama na svetu. Da bi nas u 1/16 par sudijskih odluka kostalo prolaska u top 8, gde bi isli na Norvesku od koje smo realno jaci i tad bi ostvarili i bolji plasman. Ono sto mi je posebno drago, da smo na kraju savladali Island i pokazali karakter. Zao mi je sto ova generacija nema jos jedno prvenstvo, da u kompletnom sastavu ima priliku da pokaze koliko vredi. ističe Rojević.

Kako vidite buducnost srpskog rukometa?
– Sto se budućnosti Srpskog rukometa tiče, moje misljenje je da dosta toga treba izmeniti, pocevsi od privlačenja dece na rukomet, posto je primat uzela kosarka i odbojka u skolama pa do organizovanog sistema rada po selekcijama a svakako i po klubovima. Vec godinama u Hrvatskoj se igra jedinstvena liga, gde se kroz veliki broj kvalitetnih utakmica stvaraju kvalitetniji igraci, potreban nam je što veci broj okupljanja talentovane dece kroz regione, zaključio je Rojević
You might also like