ALEKSANDAR BRKOVIC, JEDAN OD NAJTROFEJNIJIH TRENERA PARTIZANA PREDVODI JUNIORE SRBIJE NA PREDSTOJECEM EP

Aleksandar Brkovic jedan od najtrofejnih trenera u Partizanu, osvajac dve titule, dva KUP a, dva Super KUP a i dve godine za redom ucesnik u ligi sampiona, kao najmladji trener. Nakon ostavke posle losih rezultata napunivsi baterije Brkovic se priprema sa juniorima Srbije za predstojece Evropsko prvenstvo.

1. BEZ KLUBSKIH OBAVEZA, ALI UVEK AKTIVAN U REPREZENTACIJI. KOJE STE AKCIJE SADA IMALI I STA VAM PREDSTOJI SA JUNIORSKOM REPREZENTACIJOM SRBIJE?
Nakon kvalifikacija, koje smo uspesno zavrsili, imali smo jedan trenazni centar na kome smo obnavljali neke stvari i tokom kojih se uvek svi iz strucnog staba mladjih selekcija na celu sa koordinatorom Spasojevicem trudimo da u rad ukljucimo i igrace iz mladjih godista. Nazalost zbog svih desavanja u zemlji nismo uspeli da organizujemo jos jedan TC, tako da do pocetka zavrsnih priprema 01.07.imacemo jos testiranje u Republickom zavodu za sport posle koga cemo igracima poslati programe za individualne treninga i verujem da cemo imati vise srece i zdravlja nego na proslim pripremama i Prvenstvu.

2. KOJI SU CILJEVI NA PREDSTOJECEM EP?
Ova selekcija nakon kadetskog SP je imala nekoliko ciljeva. Neki su bili prolazni, a neki naravno krajnji. Prvi prolazni cilj su bile kvalifikacije, koji smo kao sto svi znamo uspesno prebrodili, iako nismo briljirali, ali smo bili najbolji kad je bilo najpotrebnije. Drugi prolazni cilj je plasman u glavnu rundu EP, tj.sto bi mi rekli da prodjemo grupu. Prolaze prve dve reprezentacije tako da izmedju nas, Danaca i Svajcaraca treba traziti dve ekipe, obzirom da su Estonci najslabiji, mada ih nikako ne smemo potceniti. Krajnji cilj je biti u prvih 5 ekipa na EP i ako u nekoliko pravih utakmica budemo na dobrom nivou verujem da mozemo taj cilj da ostvarimo. Moj licni cilj je polufinale tj.korak vise u odnosu na proslo prvenstvo i sa takvim uspehom bih bio prezadovoljan.

3. MOZE LI SE NA NEKOG IGRACA IZ JUNIORA OZBILJNO RACUNATI ZA A TIM?
U ovom barazu tj.plej-ofu pitanje je da li je realno baciti u vatru nekog od juniora, ali svakako u pripremama za Katar verujem da ce nekoliko igraca rodjenih 1994.godine i mladjih dobiti sansu da se bori za seniorski dres reprezentacije.

4. PORED REPREZENTATIVNIH OBAVEZA DA LI PLANIRATE DA PREUZMETE NEKU EKIPU, DA LI IMA PONUDA?
Tempo rada koji prate reprezentativne obaveze je za mene u ovim godinama dosta spor tako da cu sigurno teziti preuzimanju i nekog kluba. U ovom momentu sve sto je moglo biti interesantno za mene se poklapa ili se poklapalo sa Prvenstvom Evrope za juniore koje mi je prioritetno tako da cu sacekati nesto drugo, ako bude naravno. Ne opterecujem se previse, ako bude bude, ako ne nije strasno ni pauzirati neko vreme.

5. ZA KRAJ IAKO NIJE TEMA, OBZIROM DA STE KAO MLAD TRENER IMALI ODLICNE REZULTATE, I ISKORISTILI SANSU DA LI MOZETE DA POSAVETUJETE MLADE TRENERE ZA RECEPT USPESNOSTI?
Sigurnog recepta za uspeh nema i to bi bilo neozbiljno tvrditi, jer puno faktora utice na to. Vazno je raditi na sebi, imati veru u sebe, ne robovati imenima ni u svojoj ni u protivnickoj ekipi i ne respektovati previse nikoga, ali ih postovati. Verujem da svi koji iskreno i posteno rade, imaju svoje mesto u nasem lepom sportu.

You might also like