13 ”EHF Master Coach” dobili svoje akademsko zvanje!

03. Novembar je bio istorijski u evropskom obrazovanju trenera, po prvi put u rukometu 13 strucnjaka iz citave Evrope je promovisano u akademsko zvanje EHF Master Coach. Da ne bude terminoloske zabune, svi oni su vec imali ranije steceno strukovno zvanje EHF Master Coach, ali su nastavkom edukacije u posebnom – po prvi put organizovanom projektu EHF-a i Univerziteta Las Palmas iz Spanije, postali “nulta” generacija uspesno odbranivsi svoje teze.

Sediste EHF-a u Becu okupilo je eminentna trenerska imena poput; Dragana Djukica (SRB) aktuelnog selektora Crne Gore, Nenada Sostarica selektora zenske reprezentacije Hrvatske, Gintarasa Savukyunasa trenera finskog “Cocksa” i Litvanske reprezentacije, Vlada Cabu trenera rumunskog CSM-a, Zivojina Maksica trenera zenske reprezentacije Srbije, Volfganga Polanija EHF lektora iz Austrije, Gregora Cvijica i Urosa Mohorica is Slovenije, Romana Filtza i Erwina Gierlingera iz Austrije, Tiaga Oliveiru iz Portugala, Zorana Abramovica iz Crne Gore.

Zanimljive teme koje ce uskoro biti dostupne na EHF-ovoj zvanicnoj web stranici, kandidati su branili pred komisijom koju su cinili: Prof. Miguel Betancor iz Spanije, Pedro Seguiera iz Portugala clan Metodske komisije EHF-a, Karmen Manchado iz Spanije, clan Takmicarske Komisije EHF-a i Helmut Horish zaduzen za edukaciju i razvoj u EHF-u. Mentori su bili poznata imena sa liste lektora EHF-a: Klaus Feldmann (GER), Prof. B. Pokrajac (SRB), Prof. M. Sibila (SLO), Zoltan Marczinka (HUN) itd.

Metodska komisija EHF planira da nastavi ovaj nacin edukacije i u narednim godinama, a mi smo ponosni da je polovina od ukupnog broja kandidata (cak sestorica njih!) sa prostora ex-Yu sto daje nadu da ce nas rukomet i u buducnosti imati znacajnu ulogu u evropskim razmerama.

Cestitamo!

Detaljnije:
//www.eurohandball.com/article/29558

You might also like