Trener Kadetkinja Reprezentacije Srbije, Radan Rovcanin: Stvaramo Bazu za buducnost!

Ženska kadetska reprezentacija Srbije završila je prvu fazu priprema za Evropsko prvenstvo koje generaciju 2000 čeka od 10. avgusta u slovačkom gradu Mihalovce. Devojke koje čeka debi na međunarodnoj sceni za mesec dana, vredno su radile pod budnim okom kompletnog stručnog štaba reprezentacije, selektora Ljubomira Obradovića, koordinatora reprezentativnih selekcija, Živojina Maksića i trenera golmana Dragice Đurić, predvođene trenerom Radanom Rovčaninom i pomoćnikom Markom Krstićem.

– Izuzetno smo zadovoljni urađenim u ovom prvom delu. Devojke su sve odradile maksimalno. Njihov odnos, ponašanje i zalaganje je za svaku pohvalu, tako da se nadamo da ćemo do Evropskog prvenstva uraditi ono čemu težimo. Prioritet je da od ovih devojčica stvorimo budućnost srpskog rukometa, zato bez presije i pritiska odlazimo na prvo veliko takmičenje. Daćemo sve od sebe da u narednom periodu nadogradimo njihov talenat i stvorimo jednu lepu bazu za reprezentaciju.

Da li je na okupu najjači sastav ili imate nekih povreda?

– Tu je sve što je najkvalitetnije u ovom trenutku, s tim što nas muči povreda Tijane Stamatović koja ima perspektivu za A selekciju. Ovo je trenutno najbolje, ali ako bude bilo nedoumica, rešavaćemo ih u hodu. Vrata reprezentacije su uvek i svima otvorena.

Rivali na EP su selekcije Norveške, Španije i domaćina Slovačke.

– Grupa je veoma zahtevna i jaka. Igraćemo od utakmice do utakmice, tako se pripremati. Ne možemo da ocenimo gde smo u ovom trenutku. Daćemo sve od sebe.

Na treninzima u dvorani Zavoda za sport na Košutnjaku bio je prisutan komletan stručni štab na čelu sa selektorom Ljubomirom Obradovićem…

– Videli ste i sami, to je od velikog značaja. Selektor i članovi stručnog štaba svakodnevno su sa nama, kompletna piramida. Takva pažnja imponuje i godi, kako devojkama, tako i nama trenerima.

Kadetkinje čeka još puno rada do polaska u Slovačku.

– Bićemo od ponedeljka u Kragujevcu sedam dana, a posle toga nas čeka boravak u kampu u Karatašu. Odigraćemo dve prijateljske utakmice sa Crnogorkama, a posle Karataša i dve sa Hrvaticama u gostima, dok ćemo par dana pre Prvenstva provesti u Srbiji, najverovatnije u Bačkoj Palanci – zaključuje Radan Rovčanin.

Izvor RSS

You might also like