Milos Perovic o uspehu njegovog tima – Trebjesa Noa iz Niksica

Miloš Perović – trener ženskog rukometnog kluba Trebjesa Noa, govorio je o uspehu njegovog tima i briljantnoj polusezoni bez poraza.

– Završena je prva-premijerna sezona u ligaskom, seniorskom takmicenju za nase Medvedice. Naše devojčice, sada sa prosekom od 15,5 godina, možemo slobodno reci, su ponos svojih porodica, svoga tima, i našeg Nikšića. Pre svega, njihovo ponašanje, elokvencija na terenu i odnos prema protivničkim ekipama jeste, smatramo, primer kako treba da izgleda jedan kolektiv.

Nakon toga, ističemo neverovatni uspeh ove mlade ekipe – u ovim godinama, biti vicešampion seniorske 2. ženske CG lige 2016/17., u prvoj godini učestvovanja je mnogo više od očekivanja Kluba. Ideja Kluba i dogovor sa Medvedicama je bio da se stiče neophodno iskustvo u okviru ligaškog takmičenja, te da se odrasta zdravo, usvajajući pravila modernog rukometa kroz igru i druženje sa starijim koleginicama iz ostalih crnogorskih Klubova. Tim pre, što je ove sezone drugoligaski karavan bio mnogobrojan i veoma kvalitetan, na veliku radost svih nas koji su ljubitelji ovoga sporta.

Kako je odmicalo takmičenje, naše Medvedice su napredovale krupnim koracima, i svojom energijom očarale, te pridobile veliki broj simpatija u našoj državi, i šire. Zbog svega toga, očekivani letnji odmor, Medvedice sa Klubom planiraju kao aktivni – stigao je veliki broj pozivnica za jake međunarodne turnire u regionu i severnoj Evropi, što ce pažljivim planiranjem i učestvovanjem na nekima od njih, biti iskorišćeno za usvajanje novih znanja, iskustava i prijateljstava, a u svrhu daljeg napretka.

Na kraju, želimo se iskreno zahvaliti ostalim ekipama u okviru naše Lige na korektnoj igri, fer saradnji, gde smo deleći iskustva kroz zajednički napredak, stekli nova i veoma vredna, ljudska-sportska prijateljstva. Želimo se takodje zahvaliti svojim Sponzorima koji omogucavaju Medvedicama da sanjaju svoj san na terenu. Zatim, veliku zahvalnost dugujemo nasim vernim navijačima, koji su svaku od 20 odigranih utakmica u Ligi pažljivo ispratili žestokim navijanjem – raduje nas što se medju njima pojavljuju nasi stariji sugrađani, koji se radosno vraćaju na sportske terene i time potvrđuju da naš Nikšić uvek prepoznaje iskreni sportski duh i vredni rad.

You might also like