Igor Nikolic – Vise sloge medju kolegama!

Jos jedan iz plejade mladih trenera, Nikolic Igor vec dugo godina radi i stvara igrace za Crvenu Zvezdu. Uziva u svom radu i jedan je koji ima veliki kontinuitet dobrih rezultata u radu sa mladima.


1. Priblizite nam malo vasu trenersku karijeru?

– Moja trenerska karijera je pocela 2002. godine u Crvenoj Zvezdi kada me je tadasnji sportski direktor naseg kluba pozvao da budem pomocni trener druge ekipe u kojoj je tada igrao Petar Nenadic, naravno da sam prihvatio takvu ponudu. Na tom prvom trenerskom iskustvu sam saradjivao sa Ilijom Jovicem kasnije je tu dosao Nenad Kraljevski kome sam pomagao oko titule osvojene 2008. godine. To me je opredelilo da se edukujem i da diplomiram kod profesora Branislava Pokrajca od koga sam mnogo naucio i na nastavi kao i druzenjima na kojima sam imao prilike da prisustvujem. Vodio sam generaciju 1989. zatim 1990/91. a nakon toga sam preuzeo generaciju 1993/94. i kasnije 1996. 2007. godine sam prikljucen prvom timu gde sam ostao sve do 2013. godine kada sam formirao generaciju decaka rodjenih 2000/2001. godine, tada najmladje u Crvenoj Zvezdi.

2. Dosta uspesnih sezona u Crveno belom , sta biste izdvojili?

– Nije lepo izvdvojiti neki poseban uspeh jer je to posebno svaki na svoj nacin ali recimo generacija 1996. vicesampioni Srbije, ti momci su me bas ucinili ponosnim kao i dvostruka titula prvaka Srbije sa generacijom 2001. mada je i liga sampiona sa prvom ekipom imala svoje cari ali to su neke stvari koje su mi posebno upecatljive.

3. Kuda ide beogradski rukomet?

– Nazalost koliko god da sam po prirodi optimista neke stvari ako se ne promene ne vidim da ce rukomet u Beogradu i Srbiji generalno ici dobrim tokom, Pre svega zato sto se izgubila selekcija u rukometu, nekada bitni parametri su sada nedostizni. Deca ne dolaze na rukomet jer ga nemaju gde gledati, citati o njemu. Nekada mocne generacije brace Perunicic, Jovanovic, Milosavljevic, Skrbic… su danas samo san. Deca nazalost ne znaju sta je rukomet. Kolege koje rade u Beogradskom rukometu vode bitku sa vetrenjacama i obzirom na okolnosti rade odlican posao.

4. Vasi planovi za buducnost?

– Moji planovi za buducnost su za sada vezani za Crvenu Zvezdu, i ako sam dobijao u toku sezone ponude sto iz inostranstva sto iz Srbije za preuzimanje seniorske ekipe, morao sam im se zahvaliti jer mi trenutno prija okruzenje u kojem radim. U Zvezdi funkcionisemo kao porodica a i imam svoje lavove kojima preostaje jos godina rada pre ulaska u prvu ekipu i ako su trojica vec debitovala. Svakako da sam zeljan i novih izazova tako da cu u zavisnosti od ponude razmisliti. Novac mi nikad nije bio prioritet.

5. Poruka za kraj vasim kolegama?

– Nazalost, svedoci smo da nasi treneri sve cesce odlaze iz naseg rukometa prevashodno kako bi obezbedili sebi egzistenciju. Konastantno svake druge trece godina odlazi plejada mojih kolega sa kojim je bila milina raditi i deliti rukometni teren. Ti treneri su se vec dokazali preko, iskreno se nadam da ce se u buducnosti vise obratiti paznja na mladje trenere i davati sansa i trenerima koji su godinama pravili rezultate. Pri tom ne mislim na takmicarske rezultate u mladjim kategorijama koji moraju biti sporedni vec na stvaranje igraca. Vise sloge medju kolegama ce sigurno motivisti i ostale kolege da nam se pridruze u ovom ne lako poduhvatu koji se zove RUKOMET.

You might also like