Djuradj Trbojevic predvodi Jugovic iz Kaca!

Nema sumnje u to da je to posledica silnog motiva mladih igrača u nebeskoplavim dresovima da se već na prvom treningu dokažu novom treneru Đurađu Trbojeviću. Legendarni igrač i trener, popularni Trbo, posle 15 godina vratio se u Jugović, u klub u koji je kao igrač uneo nove gospodske manire i lucidnost u igru.

Sada će, kao i dva puta pre toga, pokušati mladim i pretežno još golobradim mladićima da otkrije sve čari i lepote rukometa, po kojima je bio prepoznatljiv u Jugoslaviji.

– Slobodno mogu da kažem da Jugović doživljavam kao drugu kuću. Tu sam doživeo mnogo toga lepog. Kad sam kročio u Hram, dobio sam neverovatnu želju za novim dokazivanjem. Dodatni motiv dali su mi ovi mladi igrači, najpre okicama prilikom upoznavanja, a potom kvalitetom, talentom, kao i zalaganjem na prvom treningu, pokazali su ogromnu želju da usvoje znanje i da se zajedničkim snagama upustimo u izazove u nastupajućoj sezoni. Još više je to podgrejalo Jugovićevo rukovodstvo sa predsednikom Momčilom Luburićem i direktorom Draganom Vrgovićem na čelu – u jednom dahu je izgovorio Trbojević.

Istakao je Trbojević oduševljenost igračima koji su se pojavili na prozivci (19), pokazanim znanjem, voljom…

– Svestan sam šta mladost sa sobom nosi, s jedne strane preveliku želju za dokazivanjem, a s druge neiskustvo. Pokušaću da iskoristim njihove individualne potencijale i s pravom merom i formulom to pretočim u skladnu celinu i da se uhvatimo u koštac s ostalim ekipama u ligi u kojoj se do poslednjeg kola neće znati učesnici plej-ofa i plej-auta.

Trba je potom dodao:

– Imam još jednu želju, da se na tribine vrate navijači, koji su uvek bili Jugovićev ključni igrač, pogotovo u vreme pohoda na trofej Čelendž kupa, 2001– otkrio je Đurađ Trbojević, koji je kao trener uveo Vojvodinu u Superligu i s njom osvojio nacionalni kup, ŽSK uveo u Prvu ligu, s velikim uspehom predvodio Crvenku, Jugoinspekt, Maks sport, Inđiju, ali i žensku reprezentaciju Srbije i Crne Gore

You might also like