Borac iz Banjaluke sa svojom “decom“

Rukometni klub Borac m:tel predstavio je u utorak novog trenera Bojana Unčanina. Nakon što je Borac m:tel „izvisio“ za učešće u SEHA ligi i odlaska trenera Ratka Đurkovića, u Gospodsku ulicu se ponovo vratio optimizam.

Uprava crveno-plavih je brzo reagovala i angažovala Bojana Unčanina kao šefa struke na dve godine.

– Hvala rukovodstvu kluba na poverenju i što sam dobio priliku da se vratim u Borac posle osam godina. Kao igrač sam proveo lepih 18 godina, a sada imam čast da mogu da pomognem iskustvom i znanjem u drugoj ulozi. Pokušaću da napravim dobar rezultat sa izmenjenim timom, biće tu mnogo domaćih igrača i srećan sam zbog toga. Ovi momci će nadam se opravdati poverenje verujem da ćemo zabeležiti dobar rezultat, a to je osvajanje titule i Kupa Bosne i Hercegovine. Sve snage ćemo usmeriti ka tome, izjavio je Unčanin dodavši da je Borac uvek izazov, čak i da je radio negde u inostranstvu.

Borac je veliki klub, ovde sam doživio lepe trenutke, od pionira pa do seniora, i uvek mi je bio izazov, pa je sada i kao treneru. Znam šta se očekuje, a to su uvek najveće ambicije. Nekad smo te ambicije ostvarili, nekad nismo, ali to je normalno u sportu. Najbitnije da težimo ka najvišim ciljevima.

Prema njegovim rečima, od šampionske ekipe iz prethodne sezone otišlo je šest-sedam igrača, a došla četvorica novih.

– Tu su trenutno četiri nova imena – Ljubišić, Nemanja Bezbradica, Dean Šešić je vraćen iz Prijedora, te Marko Komljenović iz sarajevske Bosne. U pregovorima smo sa još nekoliko igrača, verujem da ćemo uspeti da ih dovedemo pred početak priprema narednog utorka. Nadam se da ćemo startovati kompletni i da će momci koji prošle godine nisu imali veliku minutažu, ove sezone da zablistaju. Uglavnom, od kompletnog tima koji će biti u pogonu, njih 15 će biti iz Banjaluke. Odavno nismo imali ovakvu situaciju, ali uveren sam da ćemo napraviti dobru celinu, dodao je Unčanin i podvukao da će i nekoliko juniora crveno-plavih biti uvršteno u prvi tim i proći pripreme sa šampionima BiH.

You might also like